Occasions

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Eshuis Auto heeft een groot assortiment met occasions van verschillende automerken. Dagelijks kopen en verkopen wij auto’s aan zowel particulieren als bedrijven. Wij verzekeren u van een betrouwbare kilometerstand en u profiteert van BOVAG Garantie.

Tips voor het kopen van een occasion

Voor het kopen van een occasion kunt u beter eerst uw wensen in kaart brengen. Houd hierbij rekening met uw budget, het automerk, de brandstof en alle extra’s.

Bepaal het budget

Vaak begint u bij het bepalen van uw budget. Wat wilt u uitgeven voor uw nieuwe auto? Denk daarbij niet alleen aan de aanschaf van de auto, maar ook aan de autoverzekering, onderhoud, motorvoertuigenbelasting en brandstofkosten. Wanneer u uw budget heeft bepaald, kunt u kijken welke auto bij u past.

Kies het automerk en model dat bij u past

Wanneer u voorkeur heeft voor een specifiek automerk is de keuze makkelijk gemaakt. Maar wanneer u nog geen idee heeft, kunt u op onderzoek uit gaan. In Nederland worden verschillende automerken zoals Duitse Volkswagens, Franse Citroëns en Japanse Toyota’s, geïmporteerd. Ieder merk heeft zijn eigen waarden. De een richt zich op innovatie en uitstraling terwijl de ander zich richt op veiligheid. Bepaal wat u belangrijk vindt voor uw auto. Ook het model van de auto speelt een rol. De volgende vragen kunnen u hierbij helpen:

  • Wilt u een grote of kleine auto?
  • Houdt u van een auto met sportieve of klassieke uitstraling?
  • Reist u vaak alleen of met meerdere mensen?
  • Rijdt u graag in een automaat of handgeschakelde auto?
  • Overweegt u een 3- of 5-deurs auto?

Type brandstof: benzine, diesel of elektrisch

Laten we ook de keuze van brandstof niet vergeten. De meest voorkomende soorten zijn benzine en diesel. Wanneer u veel kilometers rijdt, bent u vaak goedkoper uit met een diesel auto. Een diesel heeft lagere brandstofkosten, maar hogere motorvoertuigenbelasting in vergelijking tot een benzine auto. Tegenwoordig wordt er naast benzine en diesel vaak gekozen voor elektrisch rijden. Een elektrische auto is beter voor het milieu en zorgt voor minder geluidsoverlast. Wel is een elektrische auto vaak duurder in aanschaf, maar u betaalt lage brandstofkosten (oplaadkosten) en minder motorrijtuigenbelasting.

Extra’s en opties

Welke extra’s en opties zijn er en welke zijn voor u onmisbaar? De extra’s en opties verschilt per auto. Denk aan onder andere ABS, centrale deurvergrendeling, lederen bekleding, airconditioning, ingebouwd navigatiesysteem en parkeersensoren. Houd er wel rekening mee dat het aanschaffen van extra’s en opties de prijs van uw auto verhogen.

Uw occasion kopen bij Eshuis Auto

Wanneer u uw occasion koopt bij Eshuis Auto profiteert u van de volgende voordelen.

Onderhoudsbeurt fabrieksspecificatie

Iedere occasion krijgt bij Eshuis Auto een onderhoudsbeurt naar fabrieksspecificatie. Hierbij bekijken we de auto nauwkeurig en zorgen wij ervoor dat de auto technisch in orde is.

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Iedere occasion wordt voorzien van een nieuwe Algemene Periodieke Keuring (APK). Uw occasion voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen met betrekking tot veiligheid, het milieu en de kilometerregistratie.

BOVAG Garantie

Met een BOVAG garantie bent u verzekerd van garantie op uw aankoop, op de reparatie en op het onderhoud van uw voertuig. U heeft de mogelijkheid om 3 tot 6 maanden BOVAG garantie te krijgen op uw auto.

RDW Erkend autobedrijf

Wij leveren een NAP Rapport, ook wel tellerrapport genoemd, aan bij uw occasion, waarmee wij als RDW Erkend autobedrijf, u verzekeren van een betrouwbare kilometerstand.

Professionele schoonmaak

Eshuis Auto vindt het belangrijk dat u wegrijdt in een mooie schone auto. Zowel het interieur als het exterieur wordt compleet gereinigd.

Tenaamstelling

Tot slot regelen wij dat uw auto op uw naam komt te staan, zodat u onbezorgd bij ons kan wegrijden.

Stond uw auto er niet tussen?

Wij kopen en verkopen iedere dag verschillende occasions, maar staat uw auto niet in ons huidige aanbod? Neem dan contact met ons op. Er zijn verschillende manieren waarop wij u kunnen helpen om uw droomauto te vinden. Denk aan het importeren of leasen van een auto. Kom langs of neem contact op met Eshuis Auto.